Over mij

 

Hallo, ik ben Anouk.

Psychodramatherapeut, relatiecoach en rouwtherapeut.

Al sinds ik me kan herinneren vind ik het fantastisch om mensen te leren kennen, zichzelf te laten ontdekken en (waar nodig) te helpen verbinden met de mensen om hen heen. 

Na mijn studie psychodrama ben ik me verder gaan specialiseren in relatietherapie, rouwtherapie, voice-dialogue en systemisch werk. Ik werk  met de thema's verbinding en "joie de vivre", oftewel 'levensplezier', maar ook rouw en boosheid. Licht en donker, het hoort bij elkaar.

Toen ik zelf in zwaar weer terecht kwam in mijn relatie, zocht ik naar een plek waar we elkaar weer konden vinden. Zo vast als we zaten in de zorg van de kinderen, een achtbaan van baan, huishouden, ons eigen en elkaars onvermogen om elkaar weer te vinden.

Naast de escaperoom voor stellen heb ik sinds 2008 mijn eigen praktijk. Mijn praktijk is naast mijn eigen praktijkruimte over het algemeen in het bos. Ik werk buiten, naast elkaar lopend en gebruik makend van de ruimte die er is. Stilstaan en beweging.

Het moment dat het kwartje bij je valt, je  jezelf en elkaar beter begrijpt en met mildheid en kracht naar elkaar kan kijken, dat is waar ik het voor doe. 

Hiernaast ben ik moeder, partner en werk ik als vrijwilliger bij Het Toon Hermanshuis (een plek voor mensen die te maken hebben met rouw en kanker), Humanitas en Coach4You.

Wat het belangrijkste is: ik ben benieuwd naar jou, naar jullie, wat jou jou maakt, waar je van gaat kwispelen en waar je je energie juist kwijt raakt. Mijn werkwijze is confronterend en met een lach.

Als je met een knipoog naar jezelf en jullie patronen kan gaan kijken, dan kan je alles onder ogen zien  en wordt kijken weer zien.